Nadčasový trenčkot


Trenčkot rozhodně patří mezi  základy šatníku. Stejně jako křivák, malé černé šaty nebo bílá košile by neměl ve vaší skříni chybět . Podzim se už hlásí o slovo a trenčkot je to pravé, co využijete a budete se v něm cítit, jako pařížanka. Ovšem využít ho můžete během celého roku. Ptáte se, jak byste ho měly nosit, s čím ho kombinovat?

Kde se vzal?

První kabáty typu „trenchcoat“ byly vyrobeny pro britské vojáky v první světové válce. Thomas Burberry na začátku 20. století vymyslel speciální úpravu vlněné látky, která velmi dobře odolávala větru a hlavně dešti.

Trenčkot má spoustu variant

Asi nejznámější je klasický béžový Burberry trenčkot s dvouřadým nebo jednořadým zapínáním, střižený do A, s páskem v pase a hlavně s ikonickou kostkovanou podšívkou. Jeho oblíbené varianty jsou pak námořnický modrý, army zelený nebo nadčasový černý trenčkot. Burberry předvedl i originální trenčkoty s květinovým, ručně malovaným vzorem, které se staly hitem. V současné době můžete trenčkot pořídit v různých barvách, vzorech i materiálech.

S čím kombinovat?

Snad neexistuje kombinace ve které by nevypadal dobře. Svědčí mu kombinace s pruhovaným  tričkem, bílou košilí nebo džínami, ale skvěle se hodí i k šatům a sukním. Jen si dejte pozor, aby délka kabátu byla vždy stejně dlouhá nebo delší než sukně. Hodí se k němu tenisky i podpatky. K základnímu stylingu patří vyhrnuté rukávy, zvednutý límec a stažený pas páskem. Pokud má váš trenčkot pěknou barevnou podšívku, určitě ji ukažte také.

Pohrajte si se stylingem…

Pohrajte si a noste ho jako šaty! Oblékněte pod něj jen krajkové negližé nebo pěkné spodní prádlo, pas stáhněte páskem a na nohy obujte páskové sandály na podpatku, celý outfit dolaďte výraznějšími dopňky a stylovým psaníčkem a můžete vyrazit. Dalším tipem je hrát si s vrstvením. Zkuste si pod trenčkot obléknout velkou mikinu nebo džínovou bundičku – budete stylové. 

Jděte do trenčkotu a užijte si podzim jako pařížanky…

Zdroje obrázků: Pinterest

 

Zpět na přehled